ZOMERLICHT
Duurzaam vakantiepark Zomerlicht

Duurzaam vakantiepark in Overijssel

 • Bio-based materialen
 • Pioniers, dromers en doeners
 • Duurzaam overnachten

Duurzame vakantie bij Zomerlicht in Overijssel

Bij Zomerlicht staat de ambitie voor duurzaamheid en bewust leven centraal. Wij geloven dat het belangrijk is om ons te richten op een duurzame toekomst met diverse mogelijkheden om te overnachten. Verblijf in een duurzaam vakantiehuis of kom kamperen op onze basis- en comfortplaatsen of kampeerplaatsen met privé sanitair. Ervaar de vrijheid en rust die je nodig hebt om helemaal tot jezelf te komen. Bij Zomerlicht, nabij Hoogeveen kun je duurzaam overnachten en genieten van de prachtige natuur en rustgevende omgeving.

Vind jouw duurzame vakantie in Overijssel ⤵

De toekomst van Zomerlicht

Bij Zomerlicht streven we naar een toekomst waarin we op een duurzame manier met elkaar en de natuur omgaan. We geloven dat we samen een verschil kunnen maken. Ons park is ontworpen om zo zelfvoorzienend en duurzaam mogelijk te worden. We streven ernaar om het meest duurzame park van Nederland te worden, waarbij we enkel gebruik maken van materialen die hergebruikt zijn, lokaal gewonnen zijn of duurzaam zijn. Om dit te bereiken, zullen we 100% van onze elektriciteit lokaal opwekken. Ook wordt ons watersysteem volledig circulair, dankzij de helofyten filters, grondwaterwinning en scheiding van zwart- en grijswater. Hierdoor zullen we ons waterverbruik aanzienlijk verminderen en tegelijkertijd het afvalwater op een milieuvriendelijke manier verwerken. Ook willen we duurzamer voedsel bij Zomerlicht, daarom zullen we een deel van ons voedsel binnen het park zelf gaan verbouwen. 

  Duurzaamheid voorop

  Alle materialen worden hergebruikt,  zijn lokaal gewonnen of zijn duurzaam. 

  Circulair watersysteem

  Het watersysteem wordt volledig circulair dankzij helofyten filters in combinatie met grondwaterwinning en zwart- en grijswater scheiding.

  Lokale energie

  Zomerlicht zal 100% van de benodigde elektriciteit lokaal opwekken.

 

Wat te doen bij Zomerlicht?

Het is natuurlijk heerlijk om te ontspannen in je duurzame vakantiehuis of op je kampeerplek, maar bij Zomerlicht hoef je je geen moment te vervelen. Er zijn vele faciliteiten om van te genieten tijdens je duurzame vakantie! Daag jezelf uit met onze bootcamp, neem deel aan de outdoor power challenge of vergeet al je zorgen tijdens een rustgevende yogasessie. Verleg je grenzen in de prachtige natuurrijke omgeving of neem een verfrissende duik in ons buitenzwembad. Ook buiten de camping is er genoeg te beleven voor jong en oud. De omgeving van Zomerlicht biedt talloze mogelijkheden voor ontspanning en vermaak. Ontdek de rijke culturele geschiedenis van het prachtige Reestdal en ervaar het adembenemende uitzicht over de de schilderachtige landschappen, terwijl je wandelt of fietst over de vele paden. Kom tot rust tijdens je duurzame vakantie en laat de natuur haar werk doen!

Een greep uit onze faciliteiten:

 • Restaurant Human Nature
 • Buitenzwembad
 • Kidsclub
 • Natuurspeeltuin
 • Snackbar
 • Yoga

Vragen van andere gasten

🌳 Ligt Zomerlicht in een natuurrijke omgeving?

Zomerlicht is een natuurcamping en wordt omringd door een prachtige natuur! Laat je meeslepen door de schoonheid van het Reestdal en huur een fiets en geniet van de mooie landschappen langs de uitgestippelde fietsroutes. Of maak een ontspannen wandeling door de prachtige heide en groene bossen. 

⏰ Is het mogelijk om last minute te boeken?

Natuurlijk! Een last minute vakantie boek je bij Zomerlicht! Of je nu op zoek bent naar een comfortabele accommodatie of een kampeerplek voor jouw duurzame vakantie in Overijssel, wij bieden voor elk wat wils. Zo hoef je nooit lang te wachten op je vakantie!