ZOMERLICHT
Camping Zuidwolde

Camping nabij Zuidwolde

  • 15 minuten rijden naar Zuidwolde
  • Bijzondere accommodaties
  • Opladen in de natuur

Ontdek het buitenleven nabij Zuidwolde

Zomerlicht is gelegen op 7 kilometer afstand van Zuidwolde en omringd door weelderige natuur. Met ruime kampeerplaatsen, bijzondere accommodaties en moderne voorzieningen biedt Zomerlicht comfort en gemak. Verken ook de wandel- en fietsroutes in de omgeving: van weidse velden tot kronkelende bospaden, er is avontuur voor elke natuurliefhebber. Na een dag vol ontdekkingen, is het tijd om je balans te vinden tijdens een yogasessie om vervolgens herinneringen te gaan maken bij het kampvuur. Op zoek naar meer verbinding met elkaar en de natuur? Ontdek het op ons vakantiepark vlakbij Zuidwolde! 

 

Klassiek kamperen of een luxe accommodatie?

Zomerlicht is een mix van klassiek kamperen, luxe en bijzondere accommodaties en seizoensplekken. Van kleurrijke schrijvershutten tot yurts en safaritenten tot kamperen in je eigen tentje: hier kom je helemaal tot rust. Kamperen bij Zuidwolde biedt een unieke ervaring, hier word je omringd door de rust en sereniteit van de natuur. Dé perfecte manier om in contact te komen met de natuur en te genieten van het buitenleven. Toch liever wat meer luxe? Ervaar dan veel ruimte en comfort in een van onze accommodaties. Wordt het een luxe safaritent of de stoere brandweerwagen?

Faciliteiten van Zomerlicht:

  • Restaurant Zomerlicht
  • Natuurspeeltuin
  • Moestuin
  • Reestdal Outdoor
  • Yoga & meditatie

Wat heeft¬†jouw voorkeur?¬†‚§Ķ

 

Op ontdekkingsreis in Zuidwolde

Zuidwolde, een pittoresk dorpje in Drenthe, staat bekend om zijn karakteristieke architectuur. Met landelijke boerderijen, groene weilanden en rustige wegen. Het dorp omarmt een kalme levensstijl en staat bekend om zijn gastvrije gemeenschap. Maar er is ook van alles te beleven tijdens een vakantie vlakbij Zuidwolde: 

ūüćī¬†Paviljoen Nijstad |¬†Geniet het hele jaar door aan het water bij Paviljoen Nijstad. Een unieke plek waar niks moet, maar alles mag en waar je direct een vakantiegevoel ervaart. Er wordt uitsluitend gewerkt met verse en lokale producten. Goed voor jou, goed voor Nederland!¬†

ūüĆ䬆Het spookmeertje |¬†Maak een mooie wandeltocht door¬†natuurgebied Wildenberg-Rabbinge en ontdek het spookmeertje. Een betoverende plek met veel verschillende en interessante verhalen.¬†

ūü鮬†Museum De Wemme |¬†Aan de rand van het dorp is cultuurhistorisch streek- en handkarrenmuseum De Wemme gelegen. Het in 2023 vernieuwde museum stelt elk jaar een nieuwe expositie samen en elke zondagmiddag zijn er gratis rondleidingen.¬†

ūüćŅ Vue Hoogeveen | Is het weer wat minder? Vlakbij¬†Zuidwolde is een Vue bioscoop. Ontdek het aanbod en beleef een avond vol ontspanning. Behoefte aan een luxe filmervaring? Reserveer een VIP-seating voor een ultieme filmbeleving.

 
 

Hier kun je ons vinden¬†‚§Ķ

Wat andere gasten ons vroegen

ūüĆĪ Wat is er te beleven in de omgeving van Zuidwolde?

In de omgeving van Zuidwolde is er voor ieder wat wils: Verken prachtige natuurgebieden per fiets of te voet. Bezoek stadjes zoals Slagharen of Hoogeveen met hun charmante straatjes en gezellige terrasjes. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in museum De Wemme. Kortom, de omgeving van Zuidwolde biedt volop mogelijkheden voor een afwisselende en plezierige vakantie! 

ūüďć Wat is de afstand van Zomerlicht naar Zuidwolde?

Zuidwolde is gelegen op slechts 7 kilometer afstand van Zomerlicht. Dit betekent 15 minuten met de auto, 30 minuten met de fiets en voor de echte sportieveling 2 uur wandelen.