ZOMERLICHT
Camping staphorst

Ontdek onze camping bij Staphorst

  • 20 minuten rijden van Staphorst
  • Opladen in de natuur
  • Veel vrijheid en comfort

Vakantie vieren nabij Staphorst

Zomerlicht is gelegen nabij Staphorst, de op vier na grootste plaats van Noordwest-Overijssel, in het Reestdalgebied. Onlangs is 't Reestdal uitgeroepen tot wandelgebied van het jaar. Wij bieden kampeerplaatsen met privé sanitair en comforplaatsen. Maar ook een verblijf in een yurt, brandweerwagen of tipi tent is mogelijk. Vakantie vieren met het hele gezin of juist een doortrekvakantie alleen op de fiets. Wij bieden u meerdere mogelijkheden tot overnachten. In het voor- en naseizoen is Zomerlicht geschikt voor rustzoekers, wandelaars en fietsers. In het hoogseizoen en feestdagen zijn er activiteiten voor het hele gezin. Zomerlicht is dé plek waar je je kan terugtrekken en onvergetelijke herinneringen kan maken.

Een sfeerimpressie van onze camping

Bijzonder overnachten op onze camping

Bij Zomerlicht beleef je een echt unieke vakantie ervaring. Je hebt de mogelijkheid om in een prachtige accommodatie te verblijven of midden in de natuur op een kampeerplaats. De kampeerplaatsen zijn voorzien van 10 ampère elekra, een eigen afvoer en een buitenkraan. Ook privé sanitair is mogelijk! Toch liever de luxe van een accommodatie? Wat dacht je van onze yurt, chalet, safaritent, brandweerwagen, schrijvershut en hippie home. Waar je ook naar op zoek bent, wij bieden je talloze opties waaruit je kan kiezen. Bij Zomerlicht kan je echt helemaal tot rust komen en verbinding maken met de natuur. Je bevindt je op maar 20 minuten rijden van Staphorst, dit is maar 45 minuten fietsn voor de actievelingen!

In het kort:

  • Uniek overnachten
  • Natuurrijke omgeving
  • Vor 4 tot 15 personen
  • Op 20 minuten van Staphorst
  • Uitstekende parkfaciliteiten
 

To do's in Staphorst

Wist jij dat Staphorst de op vier na grootste plaats van Noordwest-Overijssel is, ook wel de Kop van Overijssel? Het is een kerkelijk dorpje waar zondagrust nog sterk in acht wordt genomen en de kerkdiensten in de protenstantse kerken druk worden bezocht. Staphorst is in de afgelopen jaren gegroeid naar een steeds groter wordende bron van toerisme, en dan vooral in de zomermaanden. Waarom? Wij hebben de beste tips voor je die je kan doen in Staphorst:

🌊 Zwembad De Broene 'eugte - neem een duik in één van de zwembaden. Met wie durf jij van de spannende glijbaan?

🎨 Museum Staphorst - hier ontdek je alles over dit bijzondere dorpje. Met traditionele kust en een oude boerderij als locatie komt het unieke Staphorst tot leven.

🌿 Boswachterij Staphorst - oog in oog staan met een ree? Roofvogels spotten? Sporen van een das ontdekken? Wie weet kom je in de boswachterij wel adders, hagedissen, sperwers, spechten of vossen tegen!

🗃 Escaperoom Station Staphorst - een stoomlocomotief nadert het station van Staphorst. Zijn jullie op tijd om sein rood te geven voordat het te laat is? Ontrafel puzzels, volg de aanwijzingen en probeer binnen een uur sein rood te geven.

🍷 De Kasteelhoeve - proef verschillende wijnen van gespecialiseerden tijdens een wijnproeverij. Met een breed assortiment aan wijnen word je zeker verrast.

 
 

Zoek en boek je unieke overnachting bij Staphorst

 

Wat eerdere gasten ons vroegen

Over welke faciliteiten beschikt Zomerlicht?

Laat je verrassen door onze veelzijdige faciliteiten, zoals ons restaurant, yoga-sessies, Reestdal Outdoor, kidsclub en natuurspeeltuin. Daarnaast worden er rond het kampvuur regelmatig activiteiten georganiseerd. 

Wat is er in de omgeving van Zomerlicht te doen?

Breng een bezoek aan Wijngoed de Reestlandhoeve en ontdek de wijngaarden. Geniet van al het moois dat de omgeving te bieden heeft door een heerlijke wandeling of fietstocht te maken. Ook paardrijden, zwemmen, letterboxen, escape rooms, mountainbiken en pitch & putten vallen onder de vele mogelijkheden. De kinderen zullen zich opperbest vermaken bij beleefpad IJhorst, speelnatuurpad van Bas de Das, Dinoland en Struunpad Koekangerveld.

 

Hier vind je Zomerlicht